sporty extremalne (deskorolka,rolki,fingerboard)
Ale tymi rekreacyjnymi, jakie to. Otó¿ niczym siê nie wyró¿niaj±. B.Wygodne, tak do zabawy, obskoczenia do sklepu, do znajomego. Jak sama nazwa wskazuje do rekreacji. Chyba na pocz±tek najlepsze je¶li nikt nigdy na rolkach nie sta³. Koszt zakupu nie jest wielki.
Do jazdy szybkiej, o tych niewiele mogê powiedzieæ, styczno¶ci nigdy nie mia³em. Podejrzewam ¿e jako do takiej jazdy mog± byæ niewygodne, ale lekkie, o d³u¿szej p³ozie, tak ¿eby mo¿na by³o, wiêksze prêdko¶ci rozwijaæ.
koszta mi nieznane smilies/tongue.gif
Do jazdy agresywnej. Mój znajomy je¼dzi na takowych i po czê¶ci on mnie tym zainteresowa³. Kó³ka szeroko rozstawione, na ¶rodku p³ozy jak mo¿na siê zorientowaæ du¿a przerwa z naciêciem, specjalnie do grindów. But masywny, S± wytrzyma³e, o niskim ¶rodku ciê¿ko¶ci. Rolki nie do takiej jazdy, a bardziej do popisów itp
koszta znajomy powiedzia³, ¿e poni¿ej 300z³ nie warto schodziæ nawet jak na pocz±tkuj±cego. Wyj±tek je¶li kupujemy u¿ywane. Chocia¿ ostatnio na allegro pojawi³y siê rolki SIGNA za 260z³ które jeszcze siê nadadz± ( wg. s³ów znajomego)